miércoles, 24 de noviembre de 2010

ENS ENDINSEM EN EL MÓN D'EN PÈBILI I ELS FOLLETS! (dofins 1r)

Pèbili és el nom d’un follet entremaliat que conviu amb un matrimoni de botiguers i amb un estudiant rellogat en una casa del
centre històric d’una ciutat. El conte, inspirat en una narració d’Apel·les Mestres i en un conte d’Andersen, recrea el món dels follets i de la nit.

És curiós com a la classe, quan trec el conte d'en Pèbili tots els nens fan silenci, esperant impacients quina entremaliadura farà aquest follet tan divertit.




El conte constitueix una eina de reflexió sobre els cinc sentits. La narració és plena de referències als sentits que juguen un paper bàsic a l’hora de percebre, conèixer i interpretar la realitat que ens envolta.

Així que si teniu ganes de xerrar amb els vostres fills i passar una bona estona, feu que us expliquin com és la casa on viu el Pèbili, que fa el follet per la nit, amb qui viu, i quines coses li passen...segur que els vostres fills us ho explicaran molt i molt bé.

I això sí, de xerrar, xerrem molt, perquè si una cosa té la filosofia és que ajuda als nens a pensar millor per sí mateixos. Així que hem estat debatent quines coses sabiem i quines no dels follets i mireu sí en són de divertits els nens:

PREGUNTA: QUÈ SABEM DELS FOLLETS?

Said: que viuen molts anys i tenen les orelles de pinxo!
Jaume: són molt petits!
Naima: viuen al bosc i a les cases!
Oscar i Aleix: mengen xocolata i amanida!
Pau: són entremaliats i imaginaris!
Biel: fan pessigolles als peus!
Miquel: roben la xocolata de les cases!
Irek: tenen la pell groga!
Artur: porten sabates amb punta i cascabells!
Daniela: són molt xafarders!



Així que, amb la reflexió dels nens i les nenes, a mí nomès em queda dir: aquesta nit, quan me'n vagi a dormir i noti un pessigolleig als peus segur que pensaré : "aquest, és el follet entremaliat Pèbili que no vol que jo dormi!!!!"
Que divertit és fer volar la imaginació!

Judit

No hay comentarios:

Publicar un comentario