miércoles, 23 de marzo de 2011

A P5 fem Filosofia!!!!!!!!!!!!!

Hi havia una vegada un Sací Pereré...

Els meteoròlegs i les meteoròlogues de P-5 fem Filosofia. Utilitzem el material Tot Pensant del Projecte FILOSOFIA 3/18.
Avui la Marieta Joanina ens ha vingut a veure amb el seu llibre de contes dins d’un cistell i ens ha comentat que ens portava una rondalla molt coneguda a un país que es diu Brasil. Es tracta del conte: Hi havia una vegada un sací Pereré.


Agafem el globus terraqui i mirem on està el Brasil. Dedueixen que si hi volem anar haurem d’anar amb avió...”deu estar molt lluny, oi?”diu l’Adrià en veu alta.
La mestra llegeix el conte sense ensenyar les imatges.


Demanem als nens i nenes que tanquin els ulls imaginant com pot ser un sací Pereré. Després comencen a fer els seus dibuixos amb moltes ganes.
El protagonista de la rondalla té una sola cama, per tal de treballar l’empatia vers els altres hem saltat amb una sola cama  donant voltes volent fer remolins.  


S’ho han passat d’allò més bé i després han arribat a la conclusió de que una estoneta està bé, però que sempre seria molt cansat. Han verbalitzat els seus pensaments. “Tenir una sola cama ha de fer més difícil fer les coses cada dia”,
“Per pujar a l’autobús és necessita una rampa.”,
“Amb cadira de rodes encara seria més difícil”,
“Els avis i els cotxets de bebé necessiten rampes per pujar al bus”
També hem fet veure que atrapàvem sacís. A manca de xarxa ho hem fet amb un cistell de la compra que havia portat la Joanina.
A partir de preguntes estem treballant diferents habilitats de comunicació, de recerca, d’investigació.

Els infants han relacionat el sací Pereré amb els Barrufets de color blau.
El sací Pereré és un follet que guarda els seus poders dins el seu barret vermell i per escapolir-se forma un remolí. És una mica trapella i li agrada fer bromes al seu voltant.
Després els suggerim que cadascú dibuixi el seu Sací Pereré.
També han comentat, que a partir d’ara, quan no trobem alguna coseta, no cal que ens preocupem... ja sabem qui ens la pot haver amagat...

Susanna








No hay comentarios:

Publicar un comentario